top of page

Hva koster en elbillader?

Oppdatert: 23. mai 2023

Kostnaden for å installere en elbillader vil avhenge av flere faktorer, inkludert hvor du bor, hva slags lader du ønsker å installere, og hva slags elektrisk oppgradering som kreves for å installere laderen.Dette bør du tenke på før montering av elbillader

Det kan være mye å sette seg inn i når du skal montere elbillader: pris, sikkerhet, tilstand på eksisterende el-anlegg, og hvilken ladeboks du behøver. Heldigvis finnes det elektrikere som kan hjelpe deg med mye av dette. Prisen for selve monteringen av elbillader ligger på cirka 8 000,- men det er avhengig av det alder på det elektriske anlegget ditt. Prisen vil derfor variere ut fra:

  • Type bolig

  • IT/TT- eller TN-nett

  • Kapasitet

  • Tilgjengelighet

  • Eksisterende kvalitet

  • Lokale krav

  • Fremtidig elbil

  • Avstand fra sikringsskap til hvor laderen skal plasseres.

Har du for eksempel ikke overspenningsvern, så må dette på plass før du kan sette i gang da dette er påbudt. Kanskje må du grave ned kabler om det er stor avstand fra sikringsskapet til ladestasjonen din, eller man må gjennom flere vegger for å komme lagt frem kabel til ladestasjonen. Alt dette kan gi en høyere pris på monteringen, og avklares med installatør på forhånd.


Montere elbillader - pris på ladeboks og installasjon

I tillegg til prisen på selve ladeboksen, bør du budsjettere for installasjonen av elbilladeren. Mange elektro firma tilbyr gunstige pakketilbud. Disse pakkene inneholder det som mest nødvendige for å installere laderen. Her kan det være lurt å sammenligne innholdet i pakken; hvor lang tilførsels kabel er inkludert, antall gjennomboringer, inkludert kjøreavstand/tid for montør osv.


Pris på elbillader, installasjon og tilbehør

Elektrisk arbeid: pris avhenger av anlegg ca. 8000,– og oppover

Ladeboks: fra ca. 6000,– og oppover

Ladekabel (om det ikke fulgte med bilen): ca. 2000,– og oppover, avhengig av lengde

Kabelholder: ca. 500,–


NB: Du skal alltid benytte deg av en sertifisert elektriker for installasjon av elbillader.
Spar penger elbillader

Det lønner seg for de fleste elbileiere å montere en elbillader hjemme, sammenlignet med prisen for å lade på ladestasjoner. Spesielt gunstig blir det om du monterer smartlader. Takket være smartlading, lader elbilen seg opp på tidspunkter når strømprisen er som lavest. Dette er som oftest om natten. Du stiller selv inn et tidspunkt for når bilen være ferdig ladet, og tidspunkt for avreise trumfer lave strømpriser.

1 243 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page