top of page

Selvforsyning av strøm med solceller på landbrukseiendommer

Det er blitt stadig mer attraktivt å investere i solceller i landbruksnæringen.
Energiløsningen er bærekraftig, miljøvennlig og kostnadseffektiv. Ved å investere i solcelleanlegg kan bønder og andre aktører i landbruksnæringen få forutsigbare og lavere strømutgifter, og samtidig styrke sin grønne profil.

Ulike installasjoner for landbruk

Dyrere strømpriser kombinert med både billigere solcellepanel og støtteordninger har ført til en enorm vekst i installering av solcelleanlegg i landbrukssektoren. 
Landbruksanlegg har ofte store takflater, noe som er et godt utgangspunkt for produksjon av solenergi. Panelene kan man få montert både på flate tak, skråtak eller på vegg. Dessuten kan man også få integrert solcellene i taket eller i fasaden på bygningen.

En god investering

Med solcellepaneler blir bygget mer energieffektivt. Du kan redusere byggets strømutgifter, og -forbruk samtidig som du tar ansvar for klima, både ved å produsere ny strøm, og ikke belaste strømnettet like mye som før, samt at det som måtte være til overs av strømproduksjonen kan selges videre, tilbake til strømleverandør. Bygget ditt blir mer bærekraftig, noe som investorer, leietakere og brukere setter pris på.

 1. Miljøvennlig

 2. Solenergi er en 100 % fornybar ressurs og en miljø- og klimavennlig energikilde.

 3. Lønnsom investering
  Den største fordelen er at du går inn med en engangskostnad som vil gi deg avkastning i lang tid fremover. Med solceller kan gårdeiere og andre landbruksaktører redusere strømutgiftene med flere titalls tusen kroner i året. Besparelsen kommer som fratrekk direkte på strømregningen. I måneder med mye sol er det ikke sikkert man bruker opp all strømmen som blir produsert. Da er det mulig å selge strømmen videre på strømnettet slik at andre kan bruke den, og man får tilbakebetaling fra strømleverandør.

 4. Nesten vedlikeholdsfri
  Solcelleanlegget har en levetid på 25-30 år, og inverteren (som konverterer likestrøm til vekselstrøm) må bare byttes 1-2 ganger i løpet av denne tiden.

 5. Øke verdien av bygget: 
  I tillegg til å øke byggets energimerking, kan en slik investering gjøre det mer attraktivt for potensielle kjøpere dersom bygget skal selges i fremtiden.

 6. Grønn finansieringsmulighet
  Flere banker tilbyr i dag såkalte grønne lån til både næring og landbruk, for å gjøre det enklere å finansiere bærekraftige tiltak. Disse lånene har ofte gunstigere betingelser enn tradisjonelle lån.

Installering av solcelleanlegg

Installering av solceller må gjøres av en autorisert elektriker. Vi hjelper deg med rådgivning og montering av solcellepaneler, og du kan føle deg trygg på at du får et anlegg som passer ditt tak og dets solforhold:

 • Lang erfaring
  Vi har prosjektert og levert solcelleanlegg til privat og næring i flere år.

 • Fokus på sikkerhet
  Våre elektrikere har høy kompetanse på montering av solcelleanlegg, og kan sikre at installasjonen er sikker og i samsvar med elektriske standarder og regler.

 • Tilpassing av dine ønsker
  Du kan være med på å definere ditt anlegg når det gjelder valg av paneltype og utseende, og hvor de skal plasseres. Paneltypen vi leverer kommer i en sort finish, men kan også leveres med sølvkant.

 • Tilskudd til landbruk
  Enkelte kommuner har tilskuddsordning til rådgivning, kjøp og installasjon av solceller. Innovasjon Norge tilbyr også støtteordninger for solcelleanlegg i landbruk

Energirådgivning for landbruk

I tillegg til å installere solceller kan vi bistå med en total energikartlegging.
Det kommer stadige krav, både fra nasjonalt nivå, men også fra kunder. Det er en økende forventning om bærekraftig drift. Vi er sertifisert energirådgiver, og kan bistå i å kartlegge energiforbruk som for eksempel går til belyssning, oppvarming og generell drift av landbruksanlegget. I tillegg hjelper vi med kartlegging av hva som eventuelt kan være egnede og kostnadseffektive fornybarløsninger. 

Ønsker du mer informasjon om solcellenalegg?

Kontakt oss vi skjema under så gir vi deg råd om hvilken løsning som passer dine behov og ditt tak best.

Kontakt meg om solcelle

Type eiendom
Hus eller hytte
Næringseiendom
Landbruk
Annet
bottom of page