top of page

Mer energieffektiv belysning med LED

LED-lys er mer energieffektivt og har lenger levetid enn andre lyskilder. I tillegg til dette er LED mer miljøvennlig og inneholder ikke kvikksølv.

Skifte downlights fra halogen til LED
Har du eldre downlights med halogenpærer, kan du spare mye energi ved å gå over til LED.  LED-lys slipper ut mindre varme, noe som gjør at pærene bruker mindre energi, og ikke minst – de reduserer brannfaren betraktelig.

Hva er besparelsen ved å bytte til LED?

Besparelsen ved å bytte fra halogenpærer og lysstoffrør til LED avhenger av en rekke faktorer, inkludert hvor mye lys du bruker, hvor ofte lyskildene er i bruk og hva slags pærer eller lysstoffrør du har i dag. Generelt sett kan LED-lys være opptil 80% mer energieffektive enn lysstoffrør, noe som kan bety store besparelser på strømregningen. Levetiden til lyskildene må også tas med inn i regnestykket. LED-lys har som regel lenger levetid enn lysstoffrør, noe som betyr at du kan spare penger på å erstatte lyspærene så ofte.

Uansett besparelsen i kroner og øre, er LED-lys bedre for miljøet.

Slutt på produksjon av lysstoffrør og halogenpærer

Gjennom EU-direktivet RoHS utfases nå lysstoffrør og andre kvikksølvholdige pærer.

Utfasing av lysstoffrør betyr at lysstoffrør ikke lenger kan produseres eller selges. Utfasing av lysstoffrør er et tiltak for å redusere avfall og forurensing, siden lysstoffrør inneholder kvikksølv, som er skadelig for menneskers helse og miljøet.

Les mer på mijødirektorates nettsider om dette.

La en autorisert elektriker gjøre jobben

Er du usikker på hva som benyttes i ditt hjem kan vi ta en titt, og komme med anbefalinger til hvilke alternativer som er best for bytte til LED-belysning.

Ønsker du hjelp med belysning?

Vi hjelper deg gjerne med planlegging og installasjon av lys.

Kontaktskjema

(kun bilder - maks 5 stk.)
bottom of page